2024 Güncel Hurda Fiyatları 

2024 Güncel Hurda Fiyatları
İçindekiler

Güncel hurda fiyatları, belirli unsurlara bağlı olarak farklılık gösterir. Yurt içi ve yurt dışı koşulları, arz- talep dengesi ve kur farkı gibi faktörler atıl ürünün değerini belirler. Bununla beraber kullanılmayan malzemelerin fiyatları, içinde bulundurmuş olduğu ham maddeye göre de değişkenlik gösterir. Yazımızın devamında hurda çeşitlerini ve mevcut fiyatlarını detaylı inceleme fırsatı bulabilirsiniz. 

Hurda Demir Fiyatları 

Demir endüstriyel alanda en çok tercih edilen ürünlerin başında gelir. Uzun ömürlü ve sağlam bir yapıya sahip olması sebebiyle elektrik elektronikten inşaata, otomotivden havacılığa kadar pek çok alanda sıklıkla kullanılır. Aynı zamanda geri dönüşebilirliği yüksek bir materyaldir.

Hurda demir, farklı ürünlerden elde edilip işlenebilir. Doğaya kazandırılması son derece kolay olmakla beraber ücretleri değişkenlik gösterir. Sektördeki metal gereksinimlerindeki artış ve azalış demir hurda fiyatları için belirleyici bir roldür. Bununla beraber malzeme cinsi ve ağırlığınınmaliyeti üzerindeki etkisi büyüktür. Ayrıca hurda materyalinin piyasadaki varlığı da büyük ölçüde ücretleri değiştirir.

Sarı Hurda Fiyatı 

Güncel Hurda Fiyatları
Sarı Hurda Fiyatı 

Yapı ve imalat sektörlerinde çok fazla kullanılan sarı hurda, oldukça talep gören bir malzemedir. Öne çıkan özelliği ise piyasasının her daim aktif olmasıdır. Üstelik, dayanıklı yapıya sahip olduğundan yüksek kalite ve sağlamlık gerektiren uygulamalarda da kullanılır. Bu nedenle atık hali de çok fazla talep görür. Zira, geri dönüştürülmeye ve yeni malzemelerin üretilmesine oldukça elverişlidir. 

Sarı hurda fiyatı birçok unsura göre değişir. Maliyeti hesaplanırken metal borsası ve döviz kuru gibi faktörler dikkate alınır. Bu noktada 2024 güncel hurda fiyatları hakkında net bir bilgi edinmek için firmamızla iletişime geçebilir, ağırlık ve cinsi hakkında detayları aktardıktan sonra ön fiyat teklifi alabilirsiniz.  

Alüminyum Hurda Fiyatı 

Güncel hurda fiyatları ilgili atık malzemesinin türlerine göre de değişir. Alüminyum da bunlardan biridir ve maliyeti, talep düzeyine ve kalitesine göre farklılık gösterir. Hurdanın boyalı veya kaplamalı olmasıysa sağlamlığını ve güvenliğini gösterir. Dolayısıyla böyle bir üründe geniş fiyat skalasından söz etmek mümkündür. 

Alüminyum, özel bir malzeme olduğu için hurdası da çok değerlidir. Otomotiv sektöründen gündelik hayatın birçok yerine kadar farklı alanlarda kullanılır. 2024 güncel hurda fiyatlar bu sebeple geri dönüşüm tesisleri, kullanılmış ve artık fayda sağlamayan alüminyumları doğaya kazandırarak yeni ürünler sunar.

Alüminyum hurda, evde veya endüstriyel alanlarda kullanılan birçok cihazdan çıkarılabilir. Kullanmadığınız, artık bulundurmadığınız, ihtiyaç fazlası gördüğünüz veya tekrardan doğaya kazandırmak istediğiniz ürünleri sizler de hurdalık olarak değerlendirebilirsiniz. İçindeki alüminyum malzemeyi kilogram başında satabilir ve bundan nakit olarak kâr elde edebilirsiniz.

Hurda Kablo Fiyatları 

Güncel Hurda Fiyatları
Hurda Kablo Fiyatları 

Kablolar, çeşitli elektronik eşyaların çalışmasını destekleyen malzemelerdir. Uzun süre kullanılabilir olsalar da zamanla çürürler ve işe yaramaz hale gelirler. Bu noktada ilgili ekipmanların içinden sökülerek hurda haline getirilebilirler.

Geri dönüşüm endüstrisi için asıl önemli olan şey, kablo içerisinde yer alan alüminyum ve bakır tellerdir. Ham maddelerin geri kazanılmasını sağlayan bu materyaller, işlenerek yeni ürünlerin çıkarılmasına olanak tanır. 

Kablo ve bakır hurda fiyatları, genelde geri dönüşüm endüstrisindeki belirli faktörlere göre şekillenir. Aynı zamanda bakırın piyasadaki mali durumu da hesaba katılır. Metal fiyatlarındaki dalgalanmalar ve endüstri alanlarının kapasite de ücretlerin belirlenmesinde etkilidir. Atık kablo alırken veya satarken bu unsurları önceden bilmek önemlidir. 

Çinko Hurda Fiyatı

Çinko galvanizli çelik üretiminde kullanılır. Aynı zamanda pirinç, kurşun-asit piller ve bronz gibi ürünlerin imalatında da tercih edilir. Çinko, dökümhane veya geri dönüşüm tesislerinde işlenerek birçok yeni ürünün elde edilmesini mümkün kılar.

Çinko hurda fiyatı, en başta malzemenin kalitesine göre hesaplanır. Özellikle metalin saflık durumunun dikkate alındığını vurgulamak gerekir. Yani içerisinde kirleticiler ve farklı maddeler varsa ücreti daha düşük olabilir. Diğer tüm hurdalık malzemelerde olduğu gibi ağırlık da en önemli fiyat değişikliklerinden biridir. Çinko hurdanın güncel kilogram bazındaki fiyatı konusunda bizlerden istediğiniz vakit bilgi alabilirsiniz.

Paslanmaz Hurda Fiyatları

Paslanmaz hurda, korozyona karşı dirençli olan ve çoğu maddeden etkilenmeyen atık malzemelerden biridir. Çelikten imal edilen bu ürünler, dayanıklı yapıya sahip olduğundan daha değerlidir. Demir, karbon ve krom alaşımlarından yapıldığı için çeşitli endüstriyel tesislerde kullanılabilir. Dolayısıyla her zaman talep gören bir malzemedir. 

Paslanmaz hurda fiyatları genelde derecelerine göre belirlenir. Ton veya kilo bazında da hesaplama yapılabilir. Bununla birlikte borsa hareketleri de metallerin maliyetlerinde etkilidir. Dolayısıyla bu kategoride güncel hurda fiyatları, türevlerine göre farklı aralıklarda olabilir.

Hurda Fiyatları Nelerden Etkilenir?

Güncel hurda fiyatları birçok faktörden etkilenir. Buna bağlı olarak değerlerin geniş skalada değişmesi mümkündür. Genel olarak atık ürünlerin maliyetleri şu unsurlara göre hesaplanır:

  • Sektör içerisindeki hareketlilik
  • Borsa durumu
  • Arz ve talep dengesi 
  • Hurda türevleri ve saflık düzeyleri 
  • Ham madde fiyatları ve bulunurluğu
  • Kur dengesi

Hurda fiyatları güncel olarak belirlenirken bu faktörler göz önüne alınır. Alım-satım işlemlerinde her iki tarafın da ücretlerin belirlenmesinde etkili olan unsurları bilmesi önemlidir. Firmamız, söz konusu olan faktörleri dikkate alarak ücretleri belirler.

Hurda Alımı Yapan Yerler 

Güncel Hurda Fiyatları
Hurda Alımı Yapan Yerler 

Atık durumundaki malzemeleri alan yerlerden biri olan Doğa Hurda olarak, kullanılmayan değerli materyalleri değerinde alıyoruz. İhtiyaç fazlası görülen ve işe yaramayan çoğu ürünü işleyerek geri dönüşüme kazandırmanın yanı sıra doğayı da koruyarak çevreci bir tutum sergiliyoruz. 

Doğa Hurda olarak demir, kablo ve bakır hurda gibi çeşitli ürünleri almaktayız. Malzemelerin türü, ağırlığı ve durumunu belirterek firmamızdan fiyat bilgisi alabilirsiniz. Piyasa koşullarını baz alarak hesaplama yapan firmamız, ücretleri şeffaf bir şekilde belirler. İletişim hattı üzerinden de hurdaların maliyet bilgisini öğrenebilir ve gerektiği anda bizden hizmet talep edebilirsiniz.